Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Een volwaardige gesprek met de SP S.Karabulut 

Hier onze aller eerste NRV stagiaire met zijn stage begeleider.

Hardt werkenden Nederlandse Roma kinderen voor de toekomst. 2016

Verbroken stilte

Roma radioverslaggever Orhan Galjus, geboren in Kosovo, en filmmaker Bob Entrop, bekend van de indrukwekkende films Prikkeldraad en Een stukje blauw in de lucht, reizen samen door Duitsland en Polen en proberen erachter te komen waarom de Sinti en Roma zo lang gezwegen hebben over de genocide die tijdens de Tweede Wereldoorlog op bijna 500.000 van hen is gepleegd. Unieke ontmoetingen met Roma uit Frankrijk en Duitsland en bezoeken aan herdenkingsplekken moeten daar een antwoord op geven. Orhan ziet hoe de geschiedenis van toen zich in het heden herhaalt. Hij roept de twaalf miljoen Sinti en Roma op tot een positieve, geweldloze verandering.

Een informatieve dag met de jongens die later politie vak willen studieren.                              20 mei 2016 

Creatief, bezig allemaal gezellig schilderen,                                                                                 26 mei 2016

Dit zijn bijna alle onze trotse leden we hebben elke week kerk dienst zo komen we allemaal bij elkaar samen voor een gezellige bijeenkomst koffie, staat natuurlijk klaar voor u. Sluit je aan bij de NRV hebt u een vraag of wilt u meer van onze vereniging te weten vraag het dan gerust wij zullen alles eraan doen om tot u dienst te zijn.

Tafelvoetbal, toernooi Lelystad 2016

We zijn bezig om een groep van 2 teams te selecteren we willen namelijk een toernooi gaan houden via Club foos uit Amsterdam.

Als de jongens helemaal goed getraind zijn kunnen we naar Amsterdam toe om mee te gaan doen aan de tornooi.

De jongens vinden het geweldig we houden iedereen op de hoogte.

Roma Wereld dag 8 april 2016 te Lelystad

Een zier geslaagd Roma wereld dag vol inspiratie met deze prachtige slangendanseres.

                                                              Roma volks lied

Onze aller eerste officiele kantoor en activiteiten ruimte.

Druk bezig met de jongens .

We zij aan het renoveren van onze pand binnen kort officiele opening we houden iedereen op de hoogte .

Een vrijwillige taalcoach voor Roma jongeren

U leert de taal vooral door veel te oefenen. Een vrijwillige taalcoach kan u daarbij helpen. Wilt u samen met een taalcoach de Nederlandse taal oefenen? meld u dan aan bij de NRV .

Na goed geoefend te hebben is er ook natuurlijk een chill ruimte. Playstation, films, music spelen, en luisteren, dit zijn de ontspannende activiteiten.

Kookactiviteiten voor meiden, jongens De komende maanden zijn er weer verschillende kookactiviteiten voor jongeren van 12 t/m 15 jaar bij NRV . Zo is er elke week pizza della mamma .

Lelystadse Roma-jongere ruilt in 'Puberruil' met zeiler

Lelystad - In het tv-programma Puberruil Zapp' van dinsdag 26 januari is Alex uit Lelystad te zien. De dertienjarige Alex is Roma en woont in een sierlijk ingericht huis in Lelystad.

Hij ruilt met Koen uit Oostzaan, die het liefst elke dag het water op gaat met zijn bootje.

Alex trapt in zijn vrije tijd graag een balletje op het pleintje met zijn buurtvrienden. Deze modebewuste jongen ziet er met zijn sportieve trainingspakken en hippe merk petjes altijd tiptop uit.

Voor hij gaat slapen, bidt Alex altijd even tot God, die hem kracht en energie geeft. Dat kan deze jongen soms best gebruiken, want hij heeft al heel wat voor zijn kiezen gehad. Zijn ouders kunnen niet meer voor hem zorgen. Hij woont bij zijn oom Kole en tante Esmeralda.

Vooroordelen over Roma's

Alex merkt dat er veel vooroordelen zijn over Roma's en ook dat maakt het niet altijd even makkelijk voor hem. Ondanks alle tegenslagen is het gezin optimistisch en gastvrij.

De deur wordt platgelopen en er is altijd genoeg eten en drinken voor iedereen. Koen is twaalf en woont samen met zijn ouders en zus aan het water in Oostzaan.

Overnachten

De familie trekt er graag samen op uit met hun boot, waarin ze kunnen overnachten. Koen zeilt veel en gaat meedoen aan wedstrijden. Ook maakt hij graag actiefilmpjes met zijn drone of rijdt hij met zijn vader mee op diens motor. Hij gooit graag samen met zijn vrienden wat hengeltjes of gaat chillen op een van zijn twee zolderkamers.

Verschillende culturen

Hoe is het voor Koen om in een Romagezin terecht te komen? Houdt hij zich staande tussen de verschillende culturen? En spreekt hij straks een woordje Romani? Hoe zit het met het vaartalent van Alex? Is hij net zo gek op het water als het gezin van Koen of wordt hij al zeeziek bij de gedachte aan zeilen?

Puberruil Zapp met Alex is te zien op dinsdag 26 januari om 17.30 uur op NPO3. 

Hallo allemaal wij zijn trots om u twee blije leden van de NRV te presenteren.

Deze twee dames zijn dolblij nu de mogelijkheid meer naar buiten te kunnen gaan wat eerst niet mogelijk was van wegen hun beperkingen nu kan het wel om dat de NRV en de zorg Team Lelystad dat mogelijk hebben gemaakt Bedankt

Bijeenkomst in Utrecht de Bilt 04-03-2015 met Drs M.D.Kraaij beleidsmedewerker ministerie van sociale zaken en Werkgelegenheid .

Elke dag organiseren wij een gezellige voetbal wedstrijd, en nog elke dag word de groep GROTER ! super leuk..