Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Roma Wereld dag 8 April 2016 

Beste allen,

Zoals elke jaar viert de Nederlandse Roma Vereniging de wereld Roma dag. En ook deze jaar 8 April 2016 zal deze herdenking plaats vinden in hartje Lelystad. Deze bijzondere dag staat in de teken van vrijheid en herdenking van de 2de wereld oorlog wij zullen 1 minuut stilte houden om ons aan te herinneren voor de vele slachtoffers die niet mogen vergeten worden en dat het niet meer mag gebeuren . Er zal live muziek, gespeeld worden show met danseres eten, en drinken, voor iedereen u bent VAN HARTE WELKOM

Wel belangrijk is dat u even aankondig dat u komt wij hebben namelijk een beperkte toegang voor 100 pers plaats vol is vol aanmelden kunt u via onze mail [email protected] dan zult u uiteraard adres en tijdstip door krijgen en of belt u met het telefoonnummer 0657985100 wij zien u graag tegen moet .

Wereld Roma Dag

Datum: vrijdag 8 april 2016

Land / gebied: Wereld

De Wereld Roma Dag is een van de weinige vieringen die de Roma-bevolking heeft. Vanaf 1990 is het een internationale gebeurtenis.

Op 8 april 1970 was er in Londen een van de eerste internationale congressen van de Roma. De Wereld Roma Dag is in 1990 in Warschau uitgeroepen tijdens het vierde congres. 

Wereld Romadag is een Dag om te denken aan het Romaanse volk - ook wel zigeuners genoemd - en de problemen waar zij mee te maken hebben. Op veel plaatsen in de wereld worden de ietwat excentrieke zigeuners nog wel eens uitgestoten of niet begrepen.